Derfor Burde Alle Date en Kendt Person

Jeg ved godt at vi lever i en tid, hvor de unge menneskers dating-kultur konstant er under hård kritik. Men tillad mig lige at spørge, om det ikke altid har været tilfældet? Noget siger mig nemlig, at unge mennesker altid har brudt med normerne og forventningerne. Specielt når det kommer til ting som forelskelse. Ligger der ikke i bund og grund noget oprør i fundamentet for den følelse? Jeg tror det har været et fast tema igennem alle tider, at de unge har udforsket kærligheden på deres egen måde, og med vilje har brudt med forventningerne. Og at de har fået den ældre generation til at ryste på hovedet, og begynde på hele deres ?da jeg var ung??-tale.

Faktum er i hvert fald, at Tinder i dag er en af de primære måder, som unge mennesker møder hinanden på. Selv hvis man går på Efterskole og er omgivet af mennekser hele tiden, så er der mange af disse studerende der finder hinanden via Tinder. Her risikerer man nemlig ikke en afvisning på samme måde – enten matcher man, eller også gør man ikke. Og hvis det ikke sker på lige præcis Tinder, så er det nok en anden dating app eller hjemmeside. Der var også hjemmesider til den slags før i tiden, men der var det noget ret obskurt og underlige. Folk fortalte ikke rigtigt til andre, hvis det var via en dating side de havde mødt deres partner. I stedet opdigtede man en historie om, at man havde mødt hinanden i Bilka eller til en fest hos en fælles ven. Men i dag er det helt anderledes. De sidste 4 bryllupper jeg har være til, har været med par der har været helt åbne om, at de mødte hinanden via en app. Det er bare sådan det foregår i dag, og det er jo godt nok!

En af de ting jeg rigtigt godt kan lide ved denne nye måde at finde dates på er, at det bryder de sociale vægge ned, der normalt har haft indflydelse på hvem man kunne få en date med. Folk bevæger sig typisk ikke særligt langt udenfor deres sociale cirkel. Men denne cirkel forsvinder på Tinder: her kan du se alle profilerne omkring dig, uanset om du har venner tilfælles med dem eller ej.

Det var grunden til, at jeg kunne ende med at matche med en kendt person. Jeg vil ikke nævne hendes navn her, da jeg ikke synes det ville være særligt pænt af mig. Men jeg kan garantere dig for, at du har set hende i fjernsynet på et eller andet tidspunkt. Daten gik ganske godt, også selvom jeg måske var lidt star struck. Vi er stadig venner i dag, men snakker ikke særligt meget sammen. Det var dog en kæmpe oplevelse for mig. Ikke rigtigt fordi hun var kendt – men fordi det ikke gjorde noget at hun var kendt. Pludseligt sad hun der foran mig, og var ligeså nervøs som en hver anden Tinder date. Det åbnede mine øjne for, at de kendte også bare er mennesker af kød og blod.

Det har forandret mit syn på en helt masse ting, og jeg tror faktisk verden ville være et bedre sted, hvis alle prøvede at date en kendt. Og takket være Tinder, er det ikke helt umuligt!