Guide: Sådan planlægger du den perfekte fest

Weekenden byder ofte på fester og gæster. Nogle gange fejrer man en særlig anledning som eksempelvis fødselsdag, mens man andre gange bare inviterer til fest, fordi kalenderen siger fredag. Forud for enhver fest ligger der en masse planlægning og arbejde for at nå i mål. Men hvordan planlægger man egentlig den perfekte fest? Hvordan når man i mål med overskuddet i behold, så man er frisk og oplagt på selve aftenen, hvor festlighederne finder sted? I følgende artikel får du fem gode råd til at planlægge den perfekte fest.

Forbered dig i god tid

God planlægning er nøgleordet for at en fest skal lykkedes. Begynd gerne i god tid så du ikke står dagen inden festen og mangler både indkøb, valg af outfit, gæsteliste og så videre. Lav lister over eksempelvis gæster, indkøb med mere, så du hele tiden har et overblik over, hvad du har nået, og hvad du mangler.

Vælg et tema

90?erne, sørøver, James Bond, Halloween… Mulighederne er mange! Et tema er ofte med til at gøre din fest ekstra særlig. For det første hjælper et tema dig med at beslutte dig for udsmykningen til festen, og du slipper desuden for tøjkrise ? temaet dikterer jo, hvad både du og dine gæster skal iføre sig. Et tema giver også et unikt sammenhold til festen, fordi alle har gjort noget særligt ud af deres påklædning. Så vælg et tema for en unik fest!

Det perfekte outfit

For at du kan føle dig 100 procent klar til din fest, er det selvfølgelig vigtigt, at dit outfit er on point! Begynd gerne i god tid med at kigge på kjoler, så du ikke skal stresse med at vælge outfit. Uanset om du vælger en gammel kjole fra skabet eller beslutter dig for at købe en ny, så sørg for at vælge én som du føler dig godt tilpas i. Hvis værten har det godt til festen, smitter det med garanti af på resten af gæsterne!

Planlæg noget underholdning

Underholdning er en sikker vinder til enhver fest! Det er med til at skabe en god stemning, og hvis dine gæster er fra blandede vennegrupper, er underholdning også en rigtig god idé til at ryste gæsterne sammen. Gode idéer til underholdning kan blandt andet være musikquiz, spil, en hjemmelavet sang ? idéerne og muligheder er mange. Det er kun fantasien, der sætter grænsen!

Sørg for god mad og drikke

Et gammelt ordsprog siger: ?Uden mad og drikke duer helten ikke?. Det er næsten forbudt at invitere gæster over uden at byde dem på noget ? enten mad eller drikke. Hvis du starter festen med et måltid mad, skaber du automatisk et godt samlingspunkt for festen og dine gæster. Det er en nem ?aktivitet? at lægge ud med, og ovenpå et godt måltid mad er der næsten garanti for, at resten af festen kommer til at gå som smurt!