Tilbehør Til Din Damecykel

Står du over for køb af ny damecykel, kan det være en god idé at forberede dig på hvilket udstyr du får brug for. Diverse cykeludstyr har nemlig deres muligheder og begrænsninger, alt efter cykeltypen du vælger. Samtidig kan man ofte få et godt tilbud, når man handler cykel og cykeludstyr hos samme forhandler.

Cykelkurv
Et af de mest populære tilkøb til den klassiske damecykel er en cykelkurv. Cykelkurven gør damecyklen praktisk i hverdagssituationer, når tasken skal med på arbejde eller der skal fragtes varer hjem fra supermarkedet.

Der findes mange damecykler med cykelkurv påmonteret, mens den på andre modeller kan tilkøbes som ekstra udstyr.

Saddeltasker
Saddeltasker kan være et alternativ til cykelkurven, men giver ikke samme rumlighed. Derfor bruges saddeltasker ofte på racercykler, hvor der ikke er plads til opbevaring og samtidig ikke bør påmonteres tungt udstyr som kan skaber ubalance på cyklen. Den lille saddeltaske bliver påmonteret under sædet og giver nem og sikker opbevaring til cykelværktøj, pung, nøgler eller andre personlige ejendele.

Bagagebærer

Bagagebærer er den mest kendte type af udstyr til damecykler / citybikes. Bagagebærerer smarte og praktiske og kan benyttes på mange måder. Bagagebærer kan transporterer din taske eller andre genstande, men samtidig kan du også montere forskelligt udstyr på din bagagebære såsom en cykelkurv eller en cykeltaske.

Cykellygter
Cykellygter er vigtigt i forhold til din sikkerhed i trafikken, samtidig er det lovpligtigt at have påmonteret godkendte cykellygter. Cykellygter beskytter dig i mørket og minimerer dermed risikoen for at bliver påkørt i trafikken. Derfor er det både nødvendigt og meget vigtigt at få anskaffet dig et sæt gode cykellygter.

Ringeklokke

En ringklokke er på mange cykler også et tilkøb. Dette er endnu et vigtigt element i din sikkerhed i trafikken. En ringklokke er faktisk en del af det lovpligtige udstyr på cykler. Mange glemmer ofte at montere ringklokken på deres mountainbikes, da dens primære formål er cykelture i skoven, dette er dog ingen undtagelse og ringklokken er lovpligtig i alle sammenhæng.

Barnestol

Har du børn, er en barnestol til cyklen et ?must-have?. Der er stor forskel på kvaliteten af barnestole, sørg for at vælge den rette type fra et anerkendt mærke, så både komfort og sikkerhed er i top.

Vi håber denne liste gav dig et overblik over hvilket udstyr du bør huske i forbindelse med købet af en ny damecykel.